تصویر زیر نشان دهنده یک نمونه AGC ساخته شده با استفاده از روش پتانسیومتر و موتور پله می باشد.
این ولوم ها انواع و اقسامی را در بر می گیرند که باید با توجه به نیازمان و موارد زیر یکی را انتخاب نمود. در زیر چند نمونه از ولوم های دیجیتال را می بینید ، برخی از اینها در سیستم های صوتی استفاده می شوند که اصول کاری آن طوری است که پس از اعمال سیگنال ورودی با زدن کلید های UP و DOWN یا استفاده از پورتهای سریال با توجه به step هایی مشخص شده در برگه دیتاشیت ارایه شده توسط شرکت سازنده ، سیگنال پله به پله افزایش می یابد و خروجی تقویت می شود.
از سری ولوم های ساخته شده می توان به سری PT اشاره داشت: PT2253A و PT2256A و PT2257A و PT2258A اشاره کرد .
استفاده از آرایه مقاومتی برای حلقه فیدبک و کنترل بهره به صورت خودکار توسط میکرو
که مقدار مقاومت مد نظر را مالتی پلکس می کنیم.
مقاومت آرایه ای در واقع مجموع چند مقاومت با مقدار برابر هست که یک سر تمامی مقاومتها به همدیگر متصلا است. مقاومت آرایه ای ، شامل چند عدد مقاومت است که با هم موازی شده اند و با یک پایه مشترک در قالب یک قطعه عرضه می شود . مانند مقاومت های عادی رنج بندی دارد . پایه مشترک معمولاًروی بدنه با علامتی مثل نقطه مشخص می شود. مثلاً یک مقاومت آرایه ای 10 کیلواهم 7 پایه ، شامل 6 مقاومت 10 کیلواهم می باشد.
معمولا کاربرد این نوع مقاومت بیشتر در مدارات دیجیتالی و به عنوان مقاومت های بالاکش (Pull up) یاپائین کش (Pull down) مثلا یک پورت از میکرو یا تقویت خروجی سطح پایین یا بالای میکروکنترلر استفاده می شود. در شکل زیر شکل فوق یک نمونه از این آرایه ها را مشاهده می فرمایید .
در ادامه مطلب در مورد این موضوع بیشتر بحث می کنیم .
در کل ، پیاده سازی اینگونه مدارات نیازمند آشنایی با انواع تقویت کننده های عملیاتی دارد . در فصل سوم بیشتر بحث می شود اما این که چگونه فیدبک حلقه بسته را اجرا نماییم ، خود جای بحث دارد ؛ در این فصل به تحلیل و بررسی روشهای پیاده سازی و چالش های پیش رو در اجرا خواهیم پرداخت .
برای ساختن AGC روشهایی زیر را می توان برای حلقه فیدبک آپ-امپ در نظر گرفت :
1- استفاده از آرایه مقاومتی برای حلقه فیدبک
2- استفاده از پتانسیومتر
3- استفاده از ولوم های دیجیتال
در پست های بعدی در مورد این موضوع بیشتر توضیح خواهیم داد.
هارولد آلدن ویلر دانشمند آمریکایی بود که برای اولین بار در سال 1925 موفق به ساخت رادیوهایی با قابلیت کنترل اتوماتیک صدا و ثابت نگه داشتن سطح آن شد . در واقع او مخترع دستگاه کنترل اتوماتیک صدا AVC لقب گرفت .
کارل کوپف مولر در سال 1928 آنالیز یک سیستم AGC را منتشر کرد که بعدها منجربه تکمیل سیستم قبلی شد. در اوایل 1930 میلادی بیشتر گیرنده های برنامه های پخش همگانی شامل یک AVC ، که اغلب این گیرنده ها رادیوهای موج AM بودند.
در گیرنده های رادیویی ، اغلب به سبب برخورد سیگنالهای رادیویی از زوایای مختلف به آنتن گیرنده و تغییرات جوی ، سیگنال وارد شده به گیرنده ضعیف یا خیلی قوی می شود . این تغییرات موجب کم و زیاد شدن صدا در بلندگو می شود . سطح صداهای شنیده شده از بلندگو حد و استاندارد خاصی نداشت که در این صورت می توانست بسیار آزار دهنده باشد که با به کار بردن این تکنیک در عصر خود تحولی بزرگ به شماررفت.